Mali trikovi kod mušičarenja 14.

Mali trikovi kod mušičarenja 14.

Ovu su mali trikovi kod mušičarenja koje treba primenjivati i tako sebi boravak na vodi i mušičarenje učiniti komfornijim i uživati u njemu.

U četrnaestom nastavku ovog serijala dajemo tri praktična saveta, trika (ideje):

Alat za pravljenje dabinga od CDC pera, kako napraviti keramičku bobinu od obične i kako popraviti rasklimane sunčane naočale.

——

Alat za pravljenje dabinga od CDC pera

Alat se pravi od stiropora (styrofoama) ili polypropilena, na kojima napravite proreze pomoću skalpela. Odaberite 2 CDC pera srednje veličine, malo duža i presavijte CDC perje u prorez u bloku stiropora. Povucite vrh malo napred, tako da dobijete pravi ugao vlakana. Uzmite vlakna CDC pera u alat i odsecite makazama od stabljike pera.

Sad ste dobili vlakna CDC pera koja su oslobođena od stabljike (badrljice) pera i možete ih vezati na vašoj imitacije tako da ih postavljate u razdvojeni konac ili petlju koju ste napravili od osnovnog konca

Priredio Ivan Korhner
Foto: Arhiva Mušičara i internet

——

Kako napraviti keramičku bobinu od obične?

Da bio od obične bobine, kod koje konac ide kroz metalnu cevčicu, napravili onu s keramičkim prolazom za konac, ne treba vam puno ulaganja.

Obična bobina ima taj problem da vremenom usled trenja konca kroz cevčicu dolazi do pucanja konca s kojim vezujemo naše imitacije, jer se konac ureže u metalnu cevčicu. Malo jači pritisak na bobinu izaziva to da nam preseče konac. To se obično dešava kada nam to nije potrebno!

Za ovu radnju potrebna vam je obična bobina, keramička perlica i dva bužira (mogu i termo bužiri). Pratite sve na fotografiji i shvatićete kako je napraviti. Potrebno vam je i nešto čime ćete omekšati bužir da stegne perlicu i cev bobine (upaljač).

Vezujte i uživajte s vašom „novom bobinom“, ide nam zima, kada je pravo vreme za pripremu imitacija za narednu sezonu.

Priredio Ivan Korhner
Fotografije: Internet

——

Kako popraviti rasklimane sunčane naočale

Rasklimane naočale možete brzo popraviti uz pomoć laka za nokte. Trebate samo na zavrtanj koji ste prethodno zavrnuli stavite kap laka!

Sa: http://ekako.info/dom/trikovi-sa-odjecom-koji-ce-vam-olaksati-zivot/

Priredio za Online Mušičar Ivan Korhner

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*