Mali trikovi kod mušičarenja 13.

Mali trikovi kod mušičarenja 13.

Mali trikovi kod mušičarenja 13.

Ovu su mali trikovi kod mušičarenja koje treba primenjivati i tako sebi boravak na vodi i mušičarenje učiniti komfornijim i uživati u njemu.
U trinestom nastavku ovog serijala dajemo tri praktična saveta, trika (ideje):


Kako sigurno uraditi palmerovano telo imitacije, kako napraviti jednostavani provodnik od zihernadle i kako sprečiti da vam se bobina okreće tokom izrade imitacije.

——

Upredanje materijala oko osnovnog konca pri izradi palmer mušice

Jedna od najpoznatijih palmer mušica je griffits gnat, ali za njega treba grizli pero, nemam ga pa evo varijacije na tu temu. Naglasak je na upredanju svih materijala oko osnovnog konca koji sve to dodatno ojača i posle muva duže traje.
Ne izgleda skroz uredno kao kad se sve radi postupno, ali ovako je podjednako lovna, ali daleko trajnija i brže se vezuje.


Meni je dosta ovih par prednosti … ovo znaju iskusniji vezači, a valja da ovi mlađi vide …

Vladimir Petrović Oholi

——

Kako napraviti jednostavani provodnik od zihernadle

U slučaju da vam se provodnik (sprovodnik) na štapu slomi tokom upotrebe ili transporta, možete ga zameniti za prvu priliku zihernadlom i lepljivom trakom.

Jednostavno odsečete deo zihernadle alatom koji treba imati kod sebe uvek i savijete je na odgovarajući način, pa je selotejpom pričvrstite na štap na mestu oštećenog ili slomljenog provodnika.

 

Ja uvek u torbici ili prsluku, koje nosim na mušičarenje, imam nekoliko spojenih komada zihernadli raznih veličina i lepljivu traku.

 

Zihernadle nisu skupe (kod kineza jedno pakovanje od 10 kom je oko 100din – 1euro), a mogu puno pomoći nekada tokom boravka u prirodi.

Ivan Korhner

——

Da se bobina s koncem ne vrti

Vezač Brian Lindsay je dao interesantnu ideju koju s fotografijom prenosimo. Da se bobina s koncem tokom izrade imitacija na udici koja je u stegi ne bi vrtila koristite jednostavno štipaljku!

On je koristio klasičnu drvenu, a može i bilo koja druga. Bitno je da je stegnuta oko nosača stege.

Ideja Brian Lindsay

Priredio Ivan Korhner/OnlineMušičar

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*