Lov klena u potoku

Lov klena u potoku

Ima solidna populacija klena u potocima na Fruškoj gori, koji se ulivaju u Dunav. Jedan od njih je i Kamenički potok. I Dunav pored potoka je spor tu gde se uliva. Ima ih i tu! Poribljen potok pre 10-setak godina, ali izlaze napolje u Dunav u šporove.

Od pre par godina došlo vreme da se i Mušica proba … Kao dete sam imao tu želju, neko mašta da leti u svemir, vozi avion, mi sa ravničarskih predela maštamo, malu reku, bistru, brzu i hladnu … Od pre par godina sam se zainteresovao za Potoke na Fruškoj gori i istraživao i manje više se na tome završavalo, a neko mi reče pre par godina da je pre 10-setak godina poribljen Klenom potok koji teče Sremskom kamenicom i da je „nedavna“ bujična voda isterala klenove u Dunav.

Prvi klen uhvaćen na Dunavu na suvu mušicu pre 3 godine pored Kameničkog potoka. Oko šporova ispred i iza 1. i 2. spora proletos sam imao par komada i danas sam se nameračio da uđem u potok i probam … Posle pecanja u Valjevu na reci Gradac, na kojoj sam prvi put bio pre nedelju dana i motanja mušica za Gradac s namerom da se vratim i otpecam par dana ponovo, red je bio da ih probam prvo i pade mi na pamet i gde …

Kolaž tereni

Na samom izlivu potoka u Dunav 20-setak metara naletim na jato od 20-30 komada svi kao jedan, kupe sa površine sve što im padne u vodu. Par zabačaja i uživanje je počelo … Mana cele priče je da je potok zapušten, ali je voda dosta bistra i hladna i ima oko 25cm dubine, širine je oko 1.5m u donjem delu u kome sam pecao … Ima solidna populacija klena u potocima na Fruškoj gori, koji se ulivaju u Dunav. Jedan od njih je i Kamenički potok. I Dunav pored potoka je spor tu gde se uliva. Ima ih i tu! Sve ribe koje sam ulovio sam vratio!

Ušće potoka u Dunav

Oprema koju sam koristio je štap Loomis & Franklin River & Streame 9’0″ #4; čekrk Rapture Guide Maste XLT4\5; kanap WF4F Keeper (nisam siguran koji je); predvez Keeper Tapered Leader 9ft 4x
Suva mušica moje izrade, vel #16, telo konac sa rebrima flesha i krila rep od srndaća

Bistro

Pike Brebrić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*