Loco policelon

Loco policelon

Policelon loco bube web3Materijali: Loco policelon

Svedoci smo da u poslednjih nekoliko godina na fly tying tržištu sve više imamo u ponudi sintetičke (veštačke) materijale koji polako zauzimaju svoje mesto na našim radnim stolovima.
Jedan od tih materijala koji je meni privukao najviše pažnje je i loco policelon.

Letos sam bio u prilici da budem u Severnoj Evropi (Danskoj, Norveškoj i Švedskoj), gde sam došao u posed nekoliko varijanti istog, (peacock, copper i pearl tan), ovog apsolutno fenomenalnog materijala.

Loco policelon table

Odmah sam mu našao primenu na klasičnim bubama, realističnim bubama što iz slika možete videti. Dodaću i ovo, klen aposlutno obožava ovakve imitacije sa loco policelonom, na Južnoj Moravi najbolje se pokazala bakarna buba na #12 kojoj klen nije mogao da odoli.

Policelon loco bube web2
Par rečenica i o svojstvu ovog materijala. Od ova tri koja sam predstavio najviše mi se svideo bakarni loco policelon, postojan je, visoke je plovnosti i boja sa leđa bube se ne skida. U boji pauna je izuzetno lovan, ali posle višečasovnog ribolova dolazi do skidanja površinskih slojeva premaza na policelonu, što se vrlo lako rešava tankim slojem bezbojnog laka preko leđa bube u toku izrade iste.

Nadam se da sam bar malo uspeo da vam približim ovaj jako dobar i inovativni materijal! Veliki pozdrav.

Marko Mašić
www.vestackemusice.com

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*