Lipljan – Aki Huhtanen

Lipljan – Aki Huhtanen

lipljen web 3Aki Huhtanen, Kilpisjärvi, Finland, Lipljan (Grayling) 57cm/1620g, Reka Könkämäeno, Finska, 4. august 2013.

Pribor i oprema: Štap VISION GTfour #5, čekrk GT 5, Struna VISION WF5F, Predvez VISION 3x – 0.16mm.

Mušica: European 12 (Graylingland varijanta) udica #8. Mislim da ne treba puno predstaviti muhu Evropa 12! Ovo je možda jedna od najboljih muha na celom svetu za velike lipljane.

C&R! email: info@graylingland.com

 Priča o ulovu!

4. avgust 2013 – Naša domaća reka: Könkämäeno u Finskoj.

lipljen web 4

Počeli smo (moja djevojka Emilija i ja) ribariti u mirnom području s kristalno čistom vodom i savršenim dnom. Idealno mesto za lepe lipljane i lov na suve muhe. Voda je bila samo 30 – 50cm visoka. Savršeno! Dobili smo neke vrlo lepe lipljane između 35 – 55cm od kojih sam uzeo dva manja za našu večeru. Svi znaju da hrana ima najbolji okus kada se sprema vani. Sveži uhvaćen lipljan u čudesnom prirodom okruženju pod ponoćnim suncem ima vrhunski ukus! Sedili smo na obali i razgovarali o svemu i onda smo u jednom momentu shvatili da je pravi trenutak za Evropa 12 – suva muhu (Graylingland varijanta)! Na vodi smo i čekamo. Zabacujemo i PAM! Uzeo je ponuđenu muhu na površini. Dugo zamaranje i borba sa predivnom i jakom ribom. Savršena boja lepog lipljana od 57cm/1620g! To je ono zbog čega smo došli na reku Könkämäeno! Riba je uzela tako da je bila zakačena samo na rubu usta pa barbless udica veličine #8 joj nije napravila veće oštećenje tela.

lipljen web 2

lipljen web 1

europa_12._grayling_flies_finland
europa_12._grayling_flies_finland

Aki i lipljan 1620kg web

Nakon slikanja vratio sam je u vodu da još živi do našeg ponovnog susreta.

Aki Huhtanen

(email: info@graylingland.com)

www.graylingland.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*