„Kozija brada“ u novom ruhu

Strimer za bucova od kozije dlake
„Kozija brada“ u novom ruhu

Zamolio sam Zvonka (Zvonimir Pešić – Ministar) da mi pred otvor sezone lova bucova na mahač i strimere pripremi i napravi kolekciju strimera. Iako radi imitacije za martovski Sajam opreme za ribolov i aktivan boravak u prirodi u Novom Sadu, odvojio je vreme i evo rezultata.

Deset bucovskih strimera

Bucovski strimeri – detalj

Svi su strimeri urađeni na losos udicama, koje su se do sada pokazale izvanrednim, a od materijala je korišćena kozija dlaka i fleš materijali s dodacima. Jedva čekam da se popravi vreme pa da ih zabacim našim dunavskim i kanalskim bucovima, uz one njegove koje imam od pre i na koje sam ih lepo lovio!

Ne znaš koji pre da uzmeš i vežeš na tipet

Zvonko kaže da je na slične strimere lepo lovio bucove i na Dunavu i kanalu. Ponekad su se i drugi predatori znali na njih zaletati. Pošto liče na poznate imitacije za lososa (telo strimera), mislim da bi i za lov njih bile odlične.

Materijal odlično radi u bržoj vodi ili pri brzom povlačenju i tako imitira kedera koji se bori sa strujom vode. radi atraktivnosti se mogu dodati i oči, osigurane epoxy smolom ili UV lakom, ali za to sada nije bilo vremena.

Ovaj je bez kozije dlake, ali mislim da će takođe biti dobar

Nekoliko strimera od kozije dlake na manjim udicama:

Zvonko će imati na Sajmu opreme za ribolov i aktivan boravak u prirodi od 16. do 19. marta 2017. u Novom Sadu svoj štand, pa ga posetite.

Zvonko Pešić – Ministar

Tamo ćete naći sve puno vrhunskih strimera za sve vrste naših grabljivih riba od prirodnih i veštačkih materijala. Bistro!!!

Priredio Ivan Korhner
Foto: Arhiva Mušičara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*