Knjiga – Tehnike lova na pastrvu

Knjiga – Tehnike lova na pastrvu

tehnike lova na pastrvuJohn Goddard – Tehnike lova na pastrvu
Praktična rješenja za ribolov na mušicu iz pera svjetskog ribičkog majstora

Godina izdanja: 2011.
Format: 15,5 × 23,50cm
Broj stranica: 224
ISBN 978-953-304-213-8 (meki uvez)
Cijena: 120,00 kn

Veliki John Goddard nudi vam praktična rješenja za ribolov na mušicu. Britanac John Goddard, jedan od najpriznatijih svjetskih ribičkih stručnjaka, u ovom praktičnom i bogato ilustriranom priručniku nudi nam svoja pedesetogodišnja iskustva s tehnikama lova na pastrvu. Iz njega ćete naučiti bezbroj stvari iz Goddardove perspektive – detalja koje je on naučio na najteži način – uz vodu.

Knjiga je vodič kroz osnove ribolova umjetnom mušicom, odnosno tehnike ribolova s obale. Saznajte koji je najbolji pristup lovu na pastrvu u rijekama, jezerima, potocima i stajaćicama, kakav se pribor pritom koristi (suha i mokra mušica te nimfa) te kakve sve postoje tehnike zabacivanja… i još mnogo toga.

John Goddard poznat je kao vrstan majstor kad je riječ o izradi imitacija mušica. Mnoge od njih koje se danas koriste diljem svijeta osmislio je upravo on (glasoviti Goddardov tular), a u ovoj knjizi nesebično će s nama podijeliti svoja znanja i iskustva. Sve upute i savjeti za izradu popraćeni su preciznim ilustracijama Charlesa Jardinea.

Tehnike lova na pastrvu pomoći će vam da postanete bolji ribič pročitate li i usvojite informacije i savjete koje nudi. Ovo je najbolja knjiga na svijetu o mušičarenju!

Priredio: Milan Kuprešanin

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*