Klijent iz Holandije, lipljan 51cm i kalifa 6kg na istom mjestu

Klijent iz Holandije, lipljan 51cm i kalifa 6kg na istom mjestu

Klijent iz Holandije, lipljan 51cm i kalifa 6kg na istom mjestu

Kada smo došli na rijeku Unu tog dana nisam bio motiviran za ribolov, zbog vremenskih uslova. Nisam htio da kažem klijentima, da ne izgube samopouzdanje.

Veoma brzo se pokazalo da sam bio u krivu!

Počeli su loviti i imali vrlo dobar ribolov, i tako se nastavilo do kraja dana. Ribolov taj dan je bio na suhu muhu i nimfu, a obje ribe su uzele nimfu. Ribolov je bio na rijeci Uni u mjestu Kulen Vakuf.

Imali smo prelijep smještaj u selu Kulen Vakuf u smještaju „Villa Nana“, gdje smo odsjeli nekoliko dana. Sljedeća lokacija je bila LTG Ribnik.

Dečki iz Holandije su uživali na sedmičnom ribolovu po drugi put u Bosni, jer svi su dani bili uspješni. Slike možda nisu savršene, ali su ulovi jako dobri: lipljan 51cm i kalifornijska pastrmka 6kg (procena – u početku smo mislili da ima oko 7kg, ali smo se dogovorili da ide kao da ima 6kg, jer je nismo merili).

Isti čovjek isto mjesto, isti dan.

Više slika i videa sa ovog odmora će biti kada moj kratki film bude potpuno završen. On će biti postavljen na youtube i na mom webu www.amirflyfishing.com

Inače radim kao vodič za mušičarenje na rijekama u Sjeverzapadnoj Bosni (Una, Unac, Klokot, Sanica, Krušnica, Ribnik) i Gacka (Hrvatska)

Video materijal zamaranja i slikanja ribe:

Amir Alagić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*