Kalifornijska pastrmka iz Lima na strimera

Kalifornijska pastrmka iz Lima na strimera

Već drugi put ove nedelje, prvog dana Novembra sa mojom drugovima, posjećujem rijeku Lim u Beranama. Razlog je, naravno, ciljani lov mladice strimerima. Počeli smo ribolov rano ujutro, oko 7 sati. Prije podne imao sam dva napada mladice na strimera, ali ni jednu nijesam uspio da zadržim na štapu. Voda je naglo opala i bila je veoma bistra, što može biti razlog slabije aktivnosti mladice. Neodlučno i plašljivo je prilazila strimerima.

Poslije pauze za ručak i kafe u hotelu Berane nastavili smo ribolov. Bili smo uporni da pronađemo dio rijeke gdje je mladica bila aktivna, ali to nam nije polazilo za rukom.

Pred zalazak sunca odlučio sam da se vratim u centralni dio revira , u takozvane “Ploče” i ponovo pretražim taj teren. Prije podne, u jednom brzaku, primijetio sam sjenku ribe koja je krenula za strimerom i odmah odustala. Bacao sam veliki strimer nekih 40 minuta, a zatim je uslijedio udarac ribe. Kontrirao sam veoma jako misleći da je napad mladice. Borba je u samom startu bila čudna i čim se riba pojavila vidio sam da je u pitanju divlja kalifornijska pastrmka (kalifa). U Beranama su divlje kalife prelijepe, veoma su napredne i zdrave, a i odlični su borci.

Poslije par fotografija vratio sam je u vodu. Iako do kraja dana nijesmo prevarili ni jednu mladicu ova pastrmka je ispunila naš dan.

Preporučujem svima koji vole lov strimerom da posjete mušičarski revir u Beranama!

Puno pozdrava i BISTRO!!!

Vlatko Peković SRK “KOLAŠIN”

Ulov Vlatka Pekovića
Kalifornijska pastrmka na strimera
Mušičarski revir Lim Berane
Uhvati i pusti C&R

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*