Jun na Drini i lipljani – Zoran Šijaković

Jun na Drini i lipljani – Zoran Šijaković

Kao i svake sezone na Drini, lov lipljana je najlepši u junu, zato što ga svi mi rado lovimo na velike kedise. Oni mogu biti napravljeni kao suvi i mokri što na Drini daje izuzetne rezultate od otvora sezone do kraja juna. Moj izbori su bili kedisi na udicama veličine 10 i 12. Lovilo se odlično menjajući samo boju tela kedisa koji se roje. Lovilo se navođenjem kedisa da se kreću u filmu (mi mušičari tako zovemo sloj vode neposredno ispod površine). To mušičarenje se izuzetno pokazalo kao lovno na Drini i svi ga većinom praktikujemo.

Inače reka Drina nije laka za ribolov i mušičarenje najviše zbog stalnog menjanja vodostaja vode koja dolazi iz akumulacije Perućac što najviše ometa miran ribolov nas koji stojimo u vodi i tako zabacujemo muve. Tu je i vetar koji takođe zna da upropasti pecanje, ali na takvu Drinu koju mi volimo smo navikli već odavno

Zoran Šijaković, Valjevo, Srbija; Lipljani ; reka Drina, Srbija; Ulovljeni u junu 2020.

Pribor i oprema: štap Next Tackle Advance 8.6fita, #4; Čekrk DEVAUX 3/5, struna BFC Discovery WF5F, konusni predvez pleteni i tipet Stroft 0.14mm.

Mušice: Razne vrste kedisa na #10 i #12 udicama

Sada je tamo velika voda već par dana! Ali će se smanjiti pa ćemo opet ići. Bistro!

Zoran

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*