Izvještaj mušičarske lige BiH za 2021.

Izvještaj mušičarske lige BiH za 2021.

Premijer Liga BiH 2021. – flyfishing

Nakon održanih 8 kola Premijer liga u Mušičarenju (Fly fishing) na jezeru Milač na Kupresu, rijeci Sturbi u Livnu, rijeci Krušnici u Bosanskoj Krupi i rijeci Plivi u Šipovu dana 05.09.2021 godine na rijeci Sani u Donjem Ribniku. Takmičenje se odvijalo po jako malom vodostaju. Tu su održana posljednja dva kola (9. i 10.) Premijer lige u mušičarenju (Fly fishing) za ovu sezonu 2021. godinu.

Staza, rijeka Sana Ribnik
Takmičari na stazi

Poslije stalnih promjena i u dosad neviđenoj borbi za prvu poziciju u četiri zadnja održana kola na kraju je Jeremić Saša iz Banja Luke sa pete pozicije, do tada, zauzeo prvo mjesto i postao Šampion BiH u mušičarenju za 2021 godinu osvojivši zlatnu medalju i Pehar. Kalušić Samir je ostao na drugom mjestu osvojivši srebrenu medalju. Praštalo Tomislav je zadržao treću poziciju osvojivši bronzanu medalju. Džaferbegović Edib koji je bio na prvoj poziciji poslije devetog kola je pao na četvrtu, a Bovan Siniša sa druge na petu poziciju.

Šampion BiH u mušičarenju za 2021. Saša Jeremić
Prva trojica: 2. Kalušić, 1. Jeremić i 3. Praštalo

Tabela:

Ovih prvih pet takmičara će činiti reprezentaciju BiH za narednu godinu, uz Kukrika Vladimira kao rezervu, jer je zauzeo šesto mjesto.

Reprezentacija BiH
Sekretar takmičenja Željko Marković dodjeljuje medalje, diplome i pehar pobjedniku

Željko Marković

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*