Izrada mušica i čuvar snova

Izrada mušica i čuvar snova

Izrada mušica je umjetničko-spiritualni proces, jer ako u mušicu ne ugradiš onaj praiskonski duh, sklad prirode i umjetnosti koju imaš u sebi, kreacija nije savršena.

Možeš ti s njom uloviti ribu ali doživljaj ostaje nedorečen, nešto mu nedostaje. Dok maštaš, dok se zamišljaš u situaciji kako bi to izgledalo u stvarnosti tvoji snovi bivaju uhvaćeni u mrežu snova, baš kao što pauk ulovi svoj plijen. Više božanstava, više bogova prirode će se pobrinuti da tvoji snovi ostanu sačuvani, zapamćeni i kad staviš udicu u stegu, razastreš materijal po stolu ideja se rađa sama od sebe kao da je teleportovana iz neke druge dimenzije. Ona izlazi iz mreže snova i uz pomoć tvojih ruku i prsta slaže savršenu kreaciju.

To je ta kreacija u koju vjeruješ , koju voliš i obožavaš i koju blago spuštaš na površinu vode. Da bi utisak i doživljaj bio kompletan slušaš akustičarsku grupu Omnia i kako pagani uživaju u koncertu njihove predivne akustične muzike. https://www.youtube.com/watch?v=JXPDmK5eNvg

Naša mušičarska religija je puna mistike i nedostaje nam taj spiritualni dio da pored tehničkog dijela, prelijepih doživljaja i ulova sa svih strana svijeta imamo i taj kulturološki dio. Ne klecaju koljena pod andrenalinom zbog štapa i mušice već zbog doživljaja.

A Čuvar (hvatač) snova možeš napraviti sam(a) i još dok ga praviš ugradiš u njega dio sebe. Uopšte nije teško. Malo mašte i za jedno poslijepodne i sve je gotovo.

Šamane (Shaman) nije lako naći. Do sad sam sreo samo dvojicu šamana. Jedan je otputovao. Bio je novinar i muzički urednik na jednoj lokalnoj radio stanici. Sreo sam ga slučajno, svratio da popijem kafu u jednoj velikoj tapi gdje je u sredini gorjela vatra u otvorenom okruglom kaminu gdje se poslužuješ sam . Kasnije sam tu svraćao svake godine i čuo fantastičnih priča od njega.

Drugog sam sreo mnogo kasnije hiljadu kilometara dalje u selu pored jedne prelijepe rijeke gdje sam lovio. Imao je veliki crni šešir i ljetnu eskimsku tuniku sa malo ornamenata. Od njega sam kasnije nakon više godina dobio orlovo pero i proglasio me je vitezom od Bosne kad je čuo kakvi plemeniti ljudi žive u Bosni. Pružio mi ruku i kaže, vi ste naša raja.

Milim da sam na tragu da otkrijem i trećeg, jer oni su teško prepoznatljivi i moraš ga osjetiti da bi skužio da je to šaman.

Ideje sa pinteresta kako se pravi čuvar (hvatač) snova

https://www.pinterest.dk/jane0119/dr%C3%B8mmefanger/

Bistro i uživajte u mušičarenju!

Osman Ope Bejtović
Priredio Ivan Korhner
Foto: Ope i internet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*