Imitacija gusenice

Imitacija gusenice

Jako lovna imitacija posebno u braon, nijansama zelene, crnoj i sivoj boji koja imitira gusenice velikih noćnih i dnevnih leptira kojih ima pored vode na drveću. Nekada takva gusenica, s drveća koje se nadvija granama nad vodom, zna pasti u vodu, a pastrmke je rado pokupe, jer je velik i slastan zalogaj.

Velike gusenice leptira

Ovu imitaciju je uradio Stanko Prednik i na nju je dobio prelepog mužjaka potočne pastrmke od 73cm na Reci Meži u Sloveniji. Ulov ostvaren, pre deset godina, ali je ova i slična imitacija uvek davala lepe rezultate s proleća i početkom leta!

Stanko Prednik i prelepi mužjak potočne pastrmke od 73cm na Reci Meži, Slovenija

Opis imitacije „gusenice“
Ova je sive boje, na udici #10, produženog vrata dva puta. U repu su Flash trakice i isperci pera petla sive boje bogatije navezano, dužine pola tela imitacije. Telo je od sivog šenila palmerovano po celoj dužini sa grizli perom. Otežanje je kuglica od mesinga u veličini 4.5mm i olovna žica namotana duž tela. Sada je bolje staviti tungsten perlu.

Imitacija gusenice

Iz teksta: http://www.musicar.rs/potocna-pastrmka-stanko-prednik/?fbclid=IwAR0LRGy5Ao0FiSI7qXc8S9WTRqtU6Vhm48TLI5vQFE_ta0DyytsU-h0u8F4

Dodatak: Imitacije gusenica Davorin Meršak

Za objavu na Portalu OnlineMušičar priredio Ivan Korhner
Foto: Arhiva Mušičara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*