Gde je sve počelo?

Gde je sve počelo?

bambula web

Gde je sve počelo?
Reportaža o lovu klena na maloj reci

Za neverovati! Juli-avgust, kiša, kiša i kiša, tmurno i loše vreme, vode velike i mutne, svaki dan vezivanje muha, punim kutije, ali je to već izgubilo smisao. Konačno dan suncem obasjan – ne bi bilo loše prošetati do rečice koja mi protiče pored kuće i probati neke nove muhe kao i tonući kanap.
Reka na kojom sam načinio svoje prve korake u ribolovu. Tu sam prvi put mušičario i uvek joj se volim vratiti. Posle zadnjih poplava baš joj se izmenio tok.

reka web2

reka web3

Nosim štap klase #6 i bacam muhu u male virove. Iznenada se diže manji klen i pokupi imitaciju. Dakle ima ih! Brže kući po lakši pribor i manje muhe. Štap #4 od 7 fita i bambula na udici #12 i kreće RnR! U svakom viru dignem po nekoliko klenčića, a jedan do dva ulovim. Vrhunski sobzirom da dugo nisam pecao – 15 dana.

klen web2

Klenovi ne tako veliki 20-25cm, uzimaju mušicu u mirnijim i dubljim delovima reke. Pravo uživanje u danima sa puno kiše. Na kraju dana 25 riba, a duša puna. Sve sam ribe vratio opet reci. Zadovoljan sam!

klen web1
Reka koja mi je toliko pružila zadovoljstva kroz celi moj život ni sada me nije izneverila. Ponoviću opet već sutra … tamo gde je sve počelo… Reka mog odrastanja!

reka web4

reka web1

Jovan Ognjanović – Ogi

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*