Flyfishing Drava

Flyfishing Drava

klen54cm-web

Flyfishing Drava

Ovaj slijed fotografija napravljen je od fotografija ulova mojih prijatelja i mene snimljenih tokom proteklih četiri sezona ribolova umjetnom mušicom na starom toku Drave kod Varaždina i drenažnom jarku HE Dubrava u Međimurju.

Drenažni jarak umjetno je stvorena voda u svrhu smanjenja razine podzemnih voda u okolini akumulacionog jezera hidrocentrale na Dravi. Ova voda ima idealne uvjete (konstantni vodostaj i konstantna temperatura tokom cijele godine te obilje prirodne hrane) za razmnožavanje i brzi rast kalifornijske i potočne pastrve. Po brzini rasta ribe najbolja je salmonoidna voda u Hrvatskoj. Uz gotovo cijelu dužinu kanala prolazi cesta Čakovec – Koprivnica tako da je pristup vodi veoma komotan, ali cesta malo narušava prirodni mir na vodi. Sve se to brzo zaboravi kad na mušicu dođe neka od nevjerojatno borbenih riba, kao što su neke od ovih sa fotografija.
Ovom vodom gospodari Savez ribolovnih udruga Međimurske županije, a godišnje dozvole mogu se kupiti u svim udrugama u Međimurskoj županiji. Dnevna dozvola za ovaj kanal košta 150kn. Može se svakodnevno kupiti na recepciji hotela GOLF u Donjem Vidovcu udaljenom 1,5km od kraja drenažnog jarka. Cijena godišnjih dozvola je za domaće kao i za strane ribolovce 500kn + 100kn za članove koji ne mogu ili ne žele sudjelovati u dvije radne akcije u udruzi u kojoj su članovi.

Sezona ribolova na drenažnom jarku traje od 01.03 – 30.09. a izvan sezone zabranjen je bilo kakav ribolov na njemu.

Kao što ćete vidjeti na fotografijama su neke od ciprinidnih vrsta riba koje takođe uspješno lovim mušicom na starom toku Drave kod Varaždina – tokom čitave godine. Ako odlučite isprobati svoju ribičku spretnost i sreću na nekoj od naših voda nadam se da ćete uživati barem kao u ovom slijedu fotografija koji sam podijelio na

Možda se i sretnemo na vodi čemu se unaprijed veselim BISTRO!

 

pozdrav od Danijela Vrbanića!

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*