Fly Fishing Kup „Miljacka 2013“

Fly Fishing Kup „Miljacka 2013“

526568_185431921611166_1718014904_aOdržan 1. Fly Fishing Kup „Miljacka 2013“ na rijeci Miljacki u organizaciji SRD „Miljacka“ Sarajevo

Znamo da vas ima dosta koje interesuje da li je uopšte održan 1. FF kup na rijeci Miljacki, od onih koji jedva čekaju da kažu „Ma znao sam ja da od toga nema ništa“ do onih iskrenih prijatelja našeg udruženja SRD Miljacka).

U subotu 22.06.2013. godine na izdvojenoj ribolovnoj stazi „Bentbaša“ na rijeci Miljacki, održan je 1. Fly Fishing Kup „Miljacka 2013“ u organizaciji Sportsko Ribolovnog Društva „Miljacka“ Sarajevo.

Cilj održavanja ovog takmičenja je prije svega da skrene pažnju na Miljacku, njene mogućnosti i ljepotu u tom dijelu njenog toka. Na Kupu je zbog ograničenog kapaciteta dijela na kojem je predviđeno održavanje takmičenja, učestvovalo 14 od 18 pozvanih takmičara. 4 takmičara bili su članovi SRD „Miljacka“, i 10 takmičara gostiju/pozvanih, članova drugih ribolovnih udruženja članica SRS BiH ( RD „Zeljeznica“ (Istocno Sarajevo), RD „Bistrica“ (Pale), Klub musicara „Mekousna“ (Konjic), SRD „Visoko“, USR „Sarajevo 1906“, UGSR „Bistro BiH“ (Sarajevo) idr).

Ovom takmičenju kao i druženju u povodu održavanja istoga, osim takmičara, članova organizacionog odbora, službenih lica takmičenja, prisustvovali su i mnogi gosti. Kako zvanice tako i građani zainteresovani za ovaj vid rekreacije, kao i Načelnik Opštine Stari Grad te brojni mediji koji su svojim prisustvom uveličali ovaj Historijski događaj za rijeku Miljacku.

Takmičenje je uspješno održano. Poslužilo nas je lijepo, sunčano i toplo vrijeme. Možda i ne bas toliko „lijepo“ sto se tiče ribolova, jer se takmičenje održavalo u, za ribolov, najnepovoljnijem dijelu dana, kada je riba najmanje aktivna.

Takmičenje je proteklo, kao što je bilo i najavljeno u fer, sportskom i društvenom nadmetanju. Lovilo se, zezalo, družilo… Na takmičenju je ulovljeno 124 ribe prosječne veličine oko 27cm.

Najbolji na takmičenju bili su:

1. mjesto – Redžić Rijad, član Kluba mušičara „Mekousna“ iz Konjica
2. mjesto – Hodžić Elvedin, SRD „Miljacka“, Sarajevo
3. mjesto – Štaka Nenad, RD „Željeznica“, I. Sarajevo

Najveću ulovljenu ribu od 32cm na takmičenju ulovio je Adnan Hodžić, SRD „Miljacka“ Sarajevo

Pored pehara, medalja i diploma, nagrade za najbolje bile su i:

Za 1. mjesto – FF štap, Guideline EXP4, klase 3/4 – sponzor i donator DISTI d.o.o., Sarajevo (Naš Edin Čoricć – Dino)
za 2. mjesto – Šnjura Hardy Marksmann WF #4 F, – donator naš Edhem – Edo Zelić
za 3. mjesto – Mušičarski prsluk „Marshall“, donator firma PROMONT d.o.o., Sarajevo (naš Alija Ljubiškić)…

Nakon proglašenja pobjednika, podjele pehara, medalja, diploma, i nagrada, prisutni su nastavili druženje uz prigodnu zakusku gdje su razmjenjeni utisci sa takmičenja, kao i ispričani mnogi vicevi i šale.

Svi prisutni su zadovoljni napustili rijeku Miljacku, a mnogi od njih su najavili svoj ponovni skori dolazak u ribolov na Miljacki.

I ovim putem se još jednom od Srca zahvaljujemo svim prisutnim na takmičenju, i nadamo se skorom susretu, kako na Miljacki, tako i na drugim vodama širom BiH.

BISTRO !!!

Preneseno s dozvolom sa: https://www.facebook.com/notes/srd-miljacka/odr%C5%BEan-1-fly-fishing-kup-miljacka-2013-na-rijeci-miljacki-u-organizaciji-srd-mil/212574142230277

 

Čestitke organizatorima, takmičarima i pobednicima – online Mušičar

isecak iz novina
Isečak iz novina, Foto Berjamin Nizić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*