Fiberglass is not dead!

Kao što rekoh mnogo puta, svaka kuća mora da ima bar jedan štap od fiberglasa! Još ako je štap mušičarski, šta ćete lepše. Zato nije nimalo slučajno što se vrhunski graditelji vraćaju fiberglasu do te mere, da mnogi prave samo štapove od bambusa i fiberglasa, znajući koliko ekskluzivnosti se krije u tim štapovima.

Pisao sam o takvim štapovima više puta i pokušao da objasnim šta je to što odvaja i razlikuje staklena vlakna od ugljeničnih. Ove razlike su naročito uočljive upravo kod mušičarskih štapova.

Ovaj štap na fotografijama je pravi mali univerzalac. Dužine je 8′ (2,43m) i klase #5. Napravljen je iz 3 dela što ga čini odličnim za transport. Provodnici su hromirani, a nosač role ima umetak od drveta.

Fiberglas štap Maxcatch 8′ (2,43m) i klase #5, trodelni što ga čini odličnim za transport

Štap je (ako tako mogu reći) prelepe spore akcije, što ga čini idealnim za fine i suptilne prezentacije, kada nam nisu primarni daljina izbačaja i snaga dizanja blanka.

Fiberglas detalj

Fiberaši („staklenci“) su pravi izbor za delikatne situacije, fina pecanja, kada nam je najbitnija prezentacija muve.

I naravno, nikada se sa mušičarskim štapovima ne treba ograničiti samo na salmonide. Ima i ciprinida i te kako spremnih na saradnju i uživanje u ribolovu, pa nije imepartiv ići samo na brze i hladne planinske salmonidne vode.

Uz štap je stigla i odgovarajuća struna

Vladimir Jovicki Jovis

One comment on “Fiberglass is not dead!
  1. Bojan kaže:

    Gde si ga kupio i koliko novca je bio ovaj velelepni stap?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*