FFF CI I MCI instruktori iz regiona

FFF CI I MCI instruktori iz regiona

DSC07465_resize web

Polaganje ispita za FFF Certified Casting Instruktore

FFF CI I MCI instruktori iz regiona

U mestu Gekenješ (Hungary 2010, Location: Gyekenyes near Nagykanizsa, May 14 – 16, 2010) je bilo polaganje za FFF CI (Federation of Fly Fishermans Certified Casting Instructor) i FFF MCI (Master).

Ispitu je pristupilo 14 kandidata – 12 kandita za CI: iz Srbije 4, Hrvatske 3, Italije 1, Mađarske 2 i Rumunije 2, i 2 kandidata za MCI iz Mađarske. Za mastera su oba kandidata položila.

Od 12 kandidata koji su pristupili ispitu za CI njih 10 je položilo. Ispit nisu položili jedan iz Srbije i jedan iz Rumunije.

Iz Srbije su položili Đorđe Anđelković, Oliver Kuzmanović i Igor Stanković, a nije položio Milan Popović – Seno. O ostalim imenima na sajtu http://www.fedflyfishers.org/

Čestitke svima koji su uspeli da polože ispit, Onima koji nisu, biće još prilika.

Uredništvo lista Mušičar

Paul Arden na ispitu web
Paul Arden na ispitu

DSC07464_resize web

DSC07466_resize web

DSC07468_resize web

DSC07465_resize web

DSC07467_resize web

 

DSC07469_resize web
Iz Srbije su položili Đorđe Anđelković, Oliver Kuzmanović i Igor Stanković, a nije položio Milan Popović – Seno. Na slici sa Polom Ardenom

Novi FFF Certified Casting Instruktor OliverKuzmanović nam je još napisao:

Iako je oba dana, kada je planirano polaganje ispita, nemilosrdno padala kiša i duvao jak vetar, koji je svaki čas menjao pravac, sa velikim entuzijazmom i pozitivnom energijom svih prisutnih, ipak je održano zvanično polaganje. Vremenske neprilike jedino nisu ometale polaganje pismenog dela koje je obavljeno na terasi jedne od kućica u blizini.
Prvi deo ispita bio je u pisanoj varijanti gde su kandidati morali pokazati svoje teoretsko poznavanje mušičarenja u svim uslovima, čvorovima, predvezima, rešavanju problema na vodi…
Sledeći deo, malo teži, (jer je bio na otvorenom i po kiši, koja je remetila koncentraciju), obuhvatao je poznavanje i demonstraciju zabačaja. Tačno se zna pre ispita koji se zabačaji moraju pravilno odraditi, ali niko nije ni pomišljao na problem kiše, vlažnih štapova i lepljenja konca za njih, tako da su polagači u startu imali mali problem sa kojim su se na kraju izborili.
Poslednji deo ispita odnosi se na veštinu prenošenja znanja. Ispitivači su se postavljali kao apsolutni početnici koje je valjalo uputiti u pravilan zabačaj. Upravo ovaj deo je ključni za budućeg instruktora. Ukoliko kandidat nije sposoban da znanje koje poseduje prenese – ne može nositi titulu instruktora.
Nakon oficijalnog dela ispita, usledila je zajednička večerica tradicionalnih Mađarskih jela i vina. Naravno i Palinka – domaća rakijica, pa opet malo vina, pa još malo vina …
Po dogovoru, svaka ekipa je iz svoje države donela po neki tradicionalni detalj kojime je darivala ispitivače (koji su iz samog vrha federacije). Zabavno je bilo gledati te svetske face koje sa oduševljenjem cele večeri nose šajkače na glavi.

Oliver Kuzmanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*