Fazanka varijanta na Dohiku 301

Fazanka varijanta na Dohiku 301

Ovu imitaciju jednodnevki koje se roje početkom marta sam uradio na Dohiku udici 301. Jednostavna za napraviti, preporučujem u veličinama od #10-18.

Materijal potreban za izradu ove imitacije:
Udica Dohiku 301, veličina #10
Rep Isperci iz pera petla 5-6 isperaka
Telo Isperci iz repa fazana omotani oko tela udice
Rebra tanka lakirana bakarna žica 0.10mm
Noge i krila: Braon petao i CDC pero
Osnovni konac Serafil crni 2/0 u debljini 12/0, dve niti

Izrada je jednostavna. Nakon nekoliko namotaja osnovnog konca postavimo 2 CDC pera tako da ih polegnemo po udici, vrhovi pera prema oku udice i prepustimo ih barem 1cm, pričvrstimo i odsečemo višak. Od konca formiramo telo i konac odvedemo do luka udice. Pričvrstimo tanku bakarnu žicu za rebra i 5-6 isperaka iz pera sa grudi braon petla fazana kao rep. Posle uzimamo isperke iz repa fazana koje pričvrstimo osnovnim koncem. Od njih pravimo telo motajući ih zajedno do CDC pera gde ih osiguramo osnovnim koncem. Porebramo bakarnom žicom u kontra smeru od pravljenja tela. Osnovnim koncem pričvrstimo žicu i odsečemo višak. Podignemo osnovnim koncem CDC krila da stoje uspravno.
Pričvrstimo isperak iz grudi braon petla i moramo krila i noge pre i posle CDC pera koje je sada podignuto. Osiguramo osnovni koncem pero i napravimo završni čvor kojeg lakiramo.

Uradite barem tri komada! Bistro!

Očekujem da mi je lepo uzima pastrmka na Gradcu u prvim izlascima, za kasnije ću raditi na manjim udicama!

Ivan Korhner

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*