Edib Džaferbegović, šampion BiH

Edib Džaferbegović, šampion BiH

edib-prvak-webIzjava novog prvaka Premijer lige BiH u mušičarenju,
Ediba Džaferbegović  iz Novog Grada (RS – BiH)

Teško je u nekoliko riječi opisati kompletan tok takmičenja u Premijer ligi BiH, ali da pokušam. Takmičenje se održavalo na četiri prelijepe rijeke u BiH i to Sanici, Plivi, Sani u Ključu, Neretvi i ponovo Sani u Ribniku. Na svakoj destinaciji je održano po dva kola i na kraju zbir svih rezultata je dao konačni poredak. Svaka rijeka je posebna priča za sebe, bilo je izuzetni teških kola, jer smo imali velike vodostaje, pa onda izuzetno male i bistre vode, tako da se svaki takmičar morao prilagoditi vodi i to od mjesta do mjesta. Riba je bila izuzetno oprezna i ćudljiva, tako da je bilo izuzetno teško ostvariti ulove.

Čast mi je bilo takmičiti se sa velikim imenima mušičarenja, kao što su Draško Matavulj, Goran Vuković, prošlogodišnji prvak Nebojša Berić, Mile Kerkez i svi ostali. Poredak su odlučile nijanse, jer su svi takmičari podjednako dobri i svi su veliki poznavaoci mušičarenja. Mislim da je presudno za moje prvo mjesto bilo to što sam na svim rijekama bio konstantan u rezultatima.

Moram da pohvalim i organizaciju takmičenja i sve sudije, a posebno g. Marcela Kučinskog koji je uložio puno truda u cijelu organizaciju.

Prvo mjesto u Premijer ligi je nešto posebno. Ne osvaja se titula svaki dan i imat ću čime se pohvaliti svojoj djeci (Loreni i Amaru) koji polako kreću mojim stopama. Izuzetno sam ponosan što ću predstavljati opet svoju državu na međunarodnoj sceni i nadam se boljem uspjehu od dvanaestog mjesta osvojenog na svjetskom prvenstvu u Finskoj, prošle godine, gdje sam i ja dao svoj doprinos.

Pošto učestvujem u Premijer ligi od samog njenog osnivanja mogu da kažem da je svake godine sve jača i jača konkurencija i da je izuzetno teško ostvariti dobar plasman. Mislim da je ovaj plemeniti sport u velikom usponu na našim prostorima i da će rezultati na međunarodnim takmičenjima biti sve bolji.

BISTRO!

Edib Džaferbegović

 

Zahvaljujem se ispred lista Mušičar na datoj izjavi i želim puno uspeha u životu i narednim takmičenjima!
Ivan Korhner – list Mušičar

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*