„Dunav u Srbiji“ najbolji film Silafesta

„Dunav u Srbiji“ najbolji film Silafesta

dunav_620x0

„Dunav u Srbiji“ najbolji film Silafesta

Promotivni film Turističke organizacije Srbije (TOS) Dunav u Srbiji“ proglašen je najboljim turističkim filmom na osmom Međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma Silafest 2016 u Velikom Gradištu.

Posle velikih uspeha na međunarodnim festivalima u Berlinu, Varšavi, Velikom Trnovu, Iru Fushi (Maldivi) i Los Anđelesu, u konkurenciji od 180 filmova, od kojih je žiri odabrao 46 iz 22 zemlje, 33 u kategoriji turističkog i 13 u kategoriji ekološkog filma, „Dunav u Srbiji“ proglašen je za najbolji domaći turistički film, ali i dobio nagradu za najbolji scenario.

Film o Dunavu, deo promotivne kampanje TOS, prikazuje raznolikost predela i istorijskih lokaliteta, kao i turističke adute jedne od najvećih i nesumnjivo najlepših reka u Evropi i to na njenom 588 kilometara dugom toku kroz Srbiju.

Putovanje Dunavom je kao poseta muzeju evropske istorije, ispunjena „izložbama“ prirodnih dragocenosti i retkosti, dubokim slojevima kulturnog nasleđa, šarolikim životnim stilovima, kulturama, događajima i turističkim sadržajima, naveo TOS.

Film:

Novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*