Državni prvak BiH u mušičarenju u kategoriji U-18 Santino Šljivo

Državni prvak BiH u mušičarenju u kategoriji U-18 Santino Šljivo

Santino Šljivo je član OSR KONJIC iz Konjica.
28.8.2022 u Busovači na rijeci Lašvi održano je državno juniorsko državno prvenstvo u mušičarenju. Takmičenje je počelo oko 9 sati, a prvi krug je počeo u 9:30. Dan je bio divan do 5 sati popodne kada je udarila kiša. Ribolov je bio dobar, ali težak.

Oprema koju sam koristio bila je štap SCIERRA HMX 10 feet, akcije #4, čekrk DAM 3/4 i fluroarbonski predvez od 0.18mm.

U prvom krugu sam uhvatio 2 ribe, jednu na početku i jednu pri kraju prvog kruga. Ribe su bile oko 29cm. Prvi krug je trajao 3 sata. Poslije prvog kruga slijedio je ručak i pauza.

Poslije ručka i pauze od nekih 2 sata slijedio je drugi krug takmičenja koji je trajao isto 3 sata. I u drugom krugu sam ulovio isto 2 ribe. Drugi krug je morao u pola biti prekinut zbog vremenski uslova. Nakon završetka drugog kruga sudije su sabrale bodove i ja sam bio najbolji. Tako sam postao državni prvak.

Državni prvak BiH u mušičarenju za 2022. godinu u kategoriji U-18

Bilo je malo sreće, znanja i iskustva. Ja nikada ne bi bio Prvak da nije moga učitelja jednog od najbolji ribolovaca u Konjicu Mense Baralije (Bare). Nažalost on nije mogao doći na takmičenje, ali me je svako malo zvao da vidi kako ide i da mi da još po koji savjet. Bio je jako ponosan, čak je i zaplako od sreće.

Menso Baralija i Santino

Sada sam član reprezentacije BiH i predstavljat ću BiH na svjetskom prvenstvu koje će se održati od 16.7.2023. do 23.7.2023. u Mostaru na rijeci Buni i jezeru Salakovac. Nadam se dobro uspjehu!

Veliki pozdrav i veliko BISTROO za sve sportske ribolovce!

Santino

Loading

1 Comment on “Državni prvak BiH u mušičarenju u kategoriji U-18 Santino Šljivo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*