Dodaci za stegu (VISE)

Dodaci za stegu (VISE)

pomocni alati na stezi web

Dodaci za stegu (VISE)

Da bi se komforno mogle izrađivati različite imitacije mušica, nimfi i strimera na stegama se mogu postaviti razna pomagala (dodaci), koja dolaze u kompletu sa stegom ili se mogu naknadno nabaviti (napraviti).

Neka od njih su:

– Postolje,
– Opruga na glavi stege za odlaganje konca,
– Držač bobine,
– Držač kontra pincete,
– Korpa za otpad,
– Magnet za udice,
– Držač pozadine,
– Svetiljka,
– Odlagač za gotove imitacije,
– ….

Držač kontra pincete montira se najčešće na samu stegu. Postoje više modela, ali svima je osnovna namena da pomoću kontra pincete ili sličnog alata, uz oprugu, drže blago zategnut materijal (pero, isperke, polipropilen ili drugi) u vertikalnom položaju, dok su nam za dalji rad obe ruke slobodne. Korisna spravica, koja se brzo postavlja i skida sa stege.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Slične namene je i držač bobine ili nosača kalema sa koncem. Da privremeno u horizontalnom položaju odmaknemo bobinu od tela mušice i pri tome izvršimo druge radnje na mušici (motanje olovne, mesingane žice, upredanje i postavljanje dabinga, porebljavanja lametama i sl.).

KGrHqFHJBUFHJ4Y9Bd3BR4hegcvw60_35

Korpa za otpad
je veoma koristan dodatak. Sav otpad ćemo po završetku rada u jednom potezu rešiti sa radnog dela i neće ga biti svuda oko radnog mesta. Ovome će dodatku posebno supruge obradovati.

Magnet za udice i držač pozadine (jednobojni papir) su korisne spravice koje olakšavaju rad.

Sa Live 4 fly fishing:

dodaci za stegu web

Priredio IK/online Mušičar

 

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*