Dispanzer za dabinge – samogradnja

Dispanzer za dabinge – samogradnja

Materijal za izolaciju Lexan polikarbonat, rađen u tablama kao saće kvadratnog preseka, nama je idealan za smeštaj dabinga. Nabavio sam jedan komad od oko 38X8cm koji ima 8 rupa u Vrnjačkoj banji kada sam bio sredinom oktobra 2020. Kada ga isečem imaću 3 odlična dispanzera za dabinge. To ću ostaviti da uradim u Novom Sadu gde imam potreban alat. Ovde sam ga samo malo obradio i odsekao višak nožem za hleb!

Prvo sam ga sveo da ima pravougaoni oblik 30X8cm, a onaj višak oblika trougla sam takođe ostavio, ali on ima sada oblik trapeza i samo 6 rupa za dabinge koje najviše koristim. Njega ću držati u kutiji sa alatom i materijalima koje nosim kada negde putujem.

Materijal sam obeležio flomasterom uz pomoć trougla i isekao na tri komada 10X8cm, pomoću skalpela i noža za hleb (reckavi). Posle toka sam uz pomoć skalpela i šmirgl papira sve obradio da bude bezbedno i da se tokom korišćenja ne ubodem ili povredim, jer je materijal sa oštrim ivicama.

Nakon što sam to uradio, uzeo sam kutiju u kojoj čuvam dabinge i uz pomoć turpije za nokte, a kasnije štapića za ražnjiće počeo pakovati dabinge.

Složio sam donekle dabinge po bojama i vrsti materijala. Dosta stane u jednu sekciju, ako se lepo nagura. Sada je sve pregledno i dostupno, a zauzima malo mesta.

Možete i vi sami sebi napraviti ovakve dispanzere, nije teško!

Ivan Korhner

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*