Deset godina od izlaska prvog broja Mušičara

Deset godina od izlaska prvog broja Mušičara
Danas slavimo jubilej – deseti rođendan!

List Mušičar nastavlja s radom i dalje traje sada u elektronskoj formi. Danas mi iz redakcije slavimo mali jubilej – Deset godina od izlaska prvog broja Mušičara

 

Prvi broj lista Mušičar je izašao u martu 01.03.2008., a svetska premijera je bila na Ribniku u restoranu „Aqua“ zadnjeg dana februara 29. te prestupne-olimpijske 2008. Tih dana je puno mušičara sa prostora ExYu bilo na otvaranju sezone lova na pastrmke na Ribniku, videlo i pohvalilo prvi broj. Dosta se njih i pretplatilo za celu godinu.

Sa promocije prvog broja u Ribniku 2008.

Naslovna strana broja 1. lista Mušičar

Promocija za Srbiju u Nišu mart 2008

Kalendarić sa naslovnim stranama prvih 12. brojeva lista Mušičar, deljen uz broj 12.

Bilo je i neverice, a evo mi trajemo još. Štampano izdanje je potrajalo 19. brojeva (oko 3.5 godine) nakon čega ga je ugasio novi vlasnik.
Šta je uzrokovalo gašenje štampanog izdanja Mušičara? Kriza u svetu, loša kupovna moć ljudi na našim prostorima, razvoj i ekspanzija elektronskih novina i medija, bolest u porodici urednika, nedostatak volje i problemi u distribuciji, … su neki od uzroka koji su doveli do gašenja štampanog izdanja.

Nakon dve godine pauze krenuli smo u projekat OnlineMušičara (www.musicar.rs) koji i danas traje (danas je 1881 dana – 5 godina i 2 meseca, OnlineMušičara). Preneli smo skoro sve tekstove iz štampanih izdanja i uneli puno novih. Preko 3.700 tekstova i preko 100 galerija s temama iz mušičarenja su ono što privlači posetioce koje te teme interesuju.

Prešli smo pre par dana prvi milion poseta i preko 2.277.000 otvorenih strana, što je veliki uspeh, jer je ciljna grupa mala! Idemo dalje!

Uključite se u rad svojim prilozima (tekstovima, opisima, iskustvima, fotografijama, opisima omiljenih imitacija, …) i podignite tako kvalitet OnlineMušičara na viši nivo. Puno je tema koje pokrivamo.

Srećan vam mali jubilej i Bistro!

Ivan Korhner, urednik

2 comments on “Deset godina od izlaska prvog broja Mušičara
  1. Maksim kovac Istocno Sarajevo kaže:

    Srecan rodjendan, sve najbolje u daljem radu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*