Današnji ribolov na rijeci Tari

Za svoj slobodan dan danas 10. avgusta 2020. odlučio sam se posjetiti svoju omiljenu rijeku za mušičarenje, jednu jedinu suzu Evrope. Mušičarski revir u Mojkovcu je bio pravi izbor. Vodostaj na Tari je dosta opao pa sam se odlučio na nimfarenje sitnim nimficama veličine 16# i 18#.

Tokom dana riba je bila dosta neaktivna, a i vjetar koji je jako duvao smetao mi je da prevarim lipljena. Vjetar je povremeno prestajao, pa je i riba počela malo bolje da radi. Uglavnom su to bili sitniji primjerci lipljena koji su skakali na povrčini i kupili mušicu.

Došao sam do mog omiljenom mjesta na Tari i odmah sam ugledao lipljena kako lovi muvu. Pošto sam trenutno nimfario probavao sam nimfom da ga prevarim, ali lipljen je bio veoma oprezan i probirljiv. Mijenjao sam dosta nimfi, ali neuspješno. Odlučio sam se da probam sa suvom mušicom. Nijesam ponio pribor za suvu, pa sam na predvezu za nimfu stavio suvu mušicu i poznatim zabačajem bow and arrow sam plasirao suvu. Stavio sam sitnog pink taga veličina 18#. Poslije drugog zabačaja lipljen se zaletio i zgrabio mušicu. Nakon kratke borbe lipljen je zavrsio u meredovu. Ribu nijesam mjerio, ali moja procjena je bila 40+cm.

Oslobađam lipljena i vraćam ga nazad. Otplivao je elegantno i pozdravio me je udarcem repom od površinu vode.

Arso Jeremić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*