Danas 07. mart 2020. na Gradcu u donjem toku kod Valjeva

Danas 07. mart 2020. na Gradcu u donjem toku kod Valjeva

Evo danas malo hvatao u donjem toku reke Gradac. Jedva se ugrabi vreme. Sutra idem da radim, a nedelja!

Kao i svake sezone ribolov na Gracu pred rano proleće zna da bude veoma lep ako se vodostaj naglo ne menja. Danas je bio dobar pa sam izašao na vodu.

Za izbor podvodnih muva tu ne menjam taktiku uvek lovim sa teškim podvodnim nimfama Kamenjarki koje pastrmke izuzetno vole kao svoju hranu i agresivno je napadaju. Što se tiče boje mogu biti crne, crne sa sivim stomakom, bledo oranž boje sa gumenim nogicama koje su takođe lovne. Isto tako mogu biti i bez gumenih nogica, ali sa namotajem oko grudi kamenjarke od pera jarebice.  Njih takođe forsiram.

Štap koji koristim je dužine 10.6 ‘ #2, oznake Toray TC40 IM 12 grafit, čekrk isključivo srazmerne težine da ne bude težak i da bude aftme do velične 3. Od predveza ili tipet u rano proleće koristim najlon najviše debljine 0.16mm koji je pre toga namotan obojenim najlonom za nimfarenje poznat kao Bicolour. Koristim najviše najlon marke Stroft zbog izuzetne snage nosivosti na čvoru. Na ovaj način pecam na rekama kao što su Gradac i ne koristim mušičarsku strunu.

Napomena: Teren gde sam pecao nije pod starateljstvom Ekološkog Društva Gradac. Teren je gradska zona, gde je upravljač Cassini Fishing Arilje

Nisam zaboravio na list Mušičar

Bistro u novoj sezoni!

Zoran Šijaković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*