Dan zaštite biodiverziteta

Dan zaštite biodiverziteta

biodiverzitet-ptice.info_Dan zaštite biodiverziteta

U svetu se 22. maja obeležava Dan zaštite biodiverziteta.

Cilj obeležavanja ovog ekološkog datuma je podizanje svesti građana i povećanje razumevanja značaja očuvanja i održivog korišćenja biodiverziteta.

Usvajanjem Konvencije o biološkoj raznovrsnosti u Rio de Žaneiru 1992. godine istaknuto je da zaštita i održivo korišćenje biodiverziteta treba da bude briga celog čovečanstva na globalnom, regionalnom i lokalnom nivou.

U subotu 21. maja 2016. godine u Beogradu Zavod za zaštitu prirode Srbije organizovaće manifestaciju u cilju obeležavanja Međunarodnog dana biodiverziteta.

s1-340x201

U okviru manifestacije biće otvorena izložba „Anima Mundi“ autora Milivoja Krvavca sa motivima najugroženijih vrsta i staništa svetskih centara biodiverziteta, kao i dokumentarni film „Svet u nestajanju“ koji je snimljen u cilju suzbijanja ilegalne trgovine divljim vrstama.

Međunarodni dan biodiverziteta obeležava se svakog 22. maja, a ima za cilj ukazivanje javnosti na značaj saradnje u zaštiti retkih i ugroženih vrsta i primenu Konvencije o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje flore i faune.

Sa: energetskiportal.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*