„Dan pastrmke 2019.“ na Krajkovačkom jezeru

Otvor sezone na Krajkovačkom jezeru kod Niša

U nedelju, 3. marta 2019., na Krajkovačkom jezeru kod Niša održan je tradicionalni „Dan pastrmke“ u organizaciji Mušičarske sekcije Niša i d.o.o. „Južna Morava 2“. Ove godine je ovaj mušičarski skup organizovan ovde, jer je jezero poribljeno sa 2.000 komada dvogodišnje mlađi potočne pastrmke, pa je to ujedno bilo i otvaranje novog salmonidnog revira.


Ribočuvari, predstavnici firme „Južna Morava 2“ (od 1. marta već napisali prijave dvojici ribokradica)
Pogled na parking
Počastili su goste odličnim roštiljem i pićem

Skupu je prisustvovalo oko 50 gostiju, uglavnom iz Niša, Leskovca, Vranja, Prokuplja, … Privukao je pažnju ovaj skup mušičara čak i državne televizije RTS1, koja je vest ubacila u TV Dnevnik i to, uživo sa Krajkovačkog jezera.

Malo o Krajkovačkom jezeru i uslovima
Do jezera ide asfaltni put. Od Niša ima 28km, a ide se kroz varoš Merošinu, ka Malom Jastrepcu (na kome se i nalazi).

Dozvola – normalna, republička. Ko nema, dnevna je isto kao svuda u Srbiji. Dozvoljen je svaki vid sportskog ribolova, a pastrmku je zabranjeno ubiti (za nju važi C&R).

Milijana Mihajlović – Gaga flies i Ivan Ranđelović – Mix

Pristupačno je i za ribolov sa obale. Čak se može sasvim normalno mušičariti i bez kombinezona ili čizama. Obale su veoma čiste u poređenju sa ostalim našim vodama. Uzvodno, uz dva potoka koja pune jezero nema nijednog sela. Voda je apsolutno čista i može se piti.

Voda je apsolutno čista i može se piti

Ivan Ranđelović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*