Curak, Kupica i Kupa u jednom danu

Reportaža: Curak, Kupica i Kupa u jednom danu

Evo par riječi o ribolovu na Curku, Kupici i Kupi. Toga 30.7.2018. sam sa prijateljima Markom Martinjakom i Ivanom Orozom krenuo put Broda na Kupi. Cilj nam je bio ribolov lipljana na Curku, Kupici i Kupi.

Došavši u Brod na Kupi prvo smo popili jutarnju kavu u lokalnom kafiću te se zaputili u River Kupa Lodge, gdje nas je ugostio Žac, vodič na ovim rijekama. Uz još jednu kavu i pokoju rakiju kupili smo karte (150 kn) i dobili par savjeta kako i gdje loviti.

Napokon smo krenuli na vodu. Prvo je na redu bio Curak koji nas je počastio svojom ljepotom i maglicom nad vodom koja se zadržala veći dio jutra. Na početku smo krenuli svaki svojim putem da bi se nakon nekog vremena našli na jednom dubljem dijelu koji je djelovao obećavajuće.

Tu se prvo Ivan upisao sa krasnom potočarom, ja dobivam dva lipljana. Marko pred ručak dobiva prekrasnu kalifu od ravno 60cm.

Ivan

Krešimir

Marko

Nakon ručka smo posjetili Kupicu i na kratko Kupu gdje se nismo baš nalovili, što zbog velikog pritiska ribiča, što zbog visoke vrućine koja je bila taj dan. Nakon okrijepe hladnim pivama odlučujemo zadnja 2 sata ribolova odloviti opet na Curku koji nam je ujutro dao najviše riba.

Tu je mene pomazila sreća pa sam odabrao muhu kojom se je riba u taj tren hranila, zeleni gamarus, te u kojih 45 min dobivam 4 krasna lipljana, a jedan mi se veliki otkvačio. Ivan nije imao uspjeha, dok je Marko pred kraj ribolova dobio lijepu potočaru.

Sve smo ribe pustili!

I što reći za kraj? Sve su ribe vraćene. Ko voli prekrasnu prirodu i lov lipljana nek posjeti ove vode i neće mu biti žao.

Pozdrav i bistro!

Krešimir Plečko

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*