Crvena policelonka za klena

Crvena policelonka za klena

Ova muva je pretežno namenjena klenu, za terene: reka Rasina i reka zapadna Morava. Crvena policelonka sa crnim nogama i žutim repom koji je tu da popije malo vodu i da čisto malo nagne muvu unazad radi bolje kontre prilikom uzimanja. (Obično je prave bez repa, ali moje lično iskustvo je dovelo da je ja vezujem sa repom)

Na ovu crvenu muvu obično stavim crveni ili crni rep od vunice, ali na ovu je stavljen žuti, jer se u zadnjih par godina meni lično ova kombinacija pokazala kao boljom. Ovu crvenu muvu nisam koristio za pastrmku, ali istu ovakvu skroz crnu i skroz cimet jesam i sa kraćim nogama gušće namotanim i na udici sa dužim vratom.

Klen kao klen! On čim muva pljusne u 90% slučajeva napada, a crvena boja kao i dekor ose su mi se jako dobro pokazale i na mrtvu vožnju posebno zbog ovih dužih nožica, jer čini mi se da one daju poseban učinak u lovnosti ove crvene muve.

Hteo bih još da napomenem, da za moje terene posebno na reci Rasini kao jako lovan dekor pred jesen i u jesen pokazala i muva u ovom dekoru: Kraći repić od kozije dlake, telo žuti antron malo mekši porebran crvenom sjajnom ovalnom lametom, noge crveno sedlo petla, a može i crno. Ova navedena muva je moja kreacija inspirisana također jednim mojim malim strimerom za bandara u jesen, koji ima isto ovako jak kontrast.

Nekoliko muva za klena pored crvene policelonke koje koristim!

Zoran Mojsinjski

Loading

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*