Crvena boja kod mušičarenja

Crvena boja kod mušičarenja

Jedna od boja koja se kod mušičarenja koristi često je crvena boja. U toj boji se prave imitacije ili detalji na njima, strune i oprema, ..

U ponudi ima puno materijala u crvenoj boji koji se koriste za izradu imitacija (prirodno i bojeno perje, konac, dabinzi, trake krzna, žica, policelon table, veštački materijali, …)

Ima dosta insekata kojima se hrane ribe u ovoj boji. Ribe ih rado uzimaju, a posebno su interesantni crveni detalji na imitacijama u drugoj boji.

Prvi put sam je koristio kao detalj na muhi Red Tag i to kao repić od crvene vunice, telom od pauna i nogama od crvenog petla. Pastrmke su je rado uzimale s proleća, a tokom godine i lipljani. Bio sam malo skeptičan zbog boje, ali su me rezultati prijatno iznenadili. Muhe s ovim detaljima crvene boje se lepo vide i ribe ih dobro uzimaju.

Radio sam crvene nimfe i larve u ovoj boji! Pravio sam policelonske bubice u raznim nijansama crvene boje i lepo lovio na njih. U zadnjih godinu dana me je Mopfly s crvenim telom prijatno iznenadio, te razne varijante wormovaq od šenila i gume u crvenoj boji. Strimere – posebno zonkere u crvenoj boji koristim već neko vreme i lovim na njih pastrmke, bucove i štuke! Drugar uspešno na njih lovi i smuđeve!

Razni materijali:

Insekti:

Imitacije:

Ostale imitacije pogledajte u galeriji.

Priredio Ivan Korhner
Fotografije: Arhiva Mušičara i internet

Loading

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*