Čišćenje i podmazivanje strune

Čišćenje i podmazivanje strune

ciscenje strune web2

Čišćenje i podmazivanje strune (flyline)

Postupak kod čišćenja i podmazivanja mušičarske strune (fly line) je vrlo jednostavan. Čekrk ili rolu sa strunom učvrstim između dva prstena i pritegnemo. Početak strune povučemo na motalicu. Dok namatamo strunu na motalicu držimo pamučnu krpicu (papirnu maramicu, pufer od vate, …) i kroz nju provlačimo strunu.

Sa nje tada čistimo prljavštinu i tako do kraja strune. Ako je potrebno postupak ponoviti namotavajući strunu natrag na čekrk.

Na drugu pamučnu krpicu (jelensku kožicu, flanelsku krpicu, pufer od vate ili papirnu maramicu) nanesemo sredstvo za podmazivanje na bazi silikona. Lagano prelazimo preko strune i namotavamo je na čekrk. Posebno je bitno dobro očistiti i podmazati “radni deo” strune – nekih 10m od mesta gde se struna spaja sa predvezom.

Na ovaj način struna će biti čista i podmazana u par minuta. Uživanje je zabacivati podmazanu strunu, koja lepo “leži” na vodi. Ovim postupkom ćete produžiti životni vek strune. Trebalo bi raditi redovno po završetku sezone, a ne bi bilo loše i ponekad u toku sezone.

Nekoliko rešenja:

ciscenje strune web51ciscenje strune web1ciscenje strune web5

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Priredio IK/onlineMušičar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*