Cene dozvola za rekreativni ribolov u Srbiji za 2018.

Cene dozvola za rekreativni ribolov u Srbiji za 2018.

Dobili smo Pravilnik o vrednostima dnevne, višednevne i godišnje dozvole za rekreativni ribolov u Srbiji koji je na vreme donet. Suštinski se ništa nije promenilo u odnosu na ovu godinu.

Dozvola je i dalje 6.000 dinara, a na Gradcu je 10.000. Cena dnevne dozvole je 1.000, a višednevne 2.000 dinara.

PRAVILNIK
O VREDNOSTI DNEVNE, VIŠEDNEVNE I GODIŠNJE DOZVOLE ZA REKREATIVNI RIBOLOV ZA 2018. GODINU
(„Službeni glasnik RS”, broj 89/17)

 

Član 1.

Ovim pravilnikom propisuje se vrednost dnevne, višednevne i godišnje dozvole za rekreativni ribolov za 2018. godinu.

Član 2.

Vrednost godišnje dozvole za rekreativni ribolov iznosi 6.000 dinara.
Za lica starija od 65 godina, žene i lica sa telesnim oštećenjem od 60-80%, vrednost godišnje dozvole za rekreativni ribolov iznosi 3.000 dinara.
Za lica sa telesnim oštećenjem od 80% i više, lica sa potpunim gubitkom radne sposobnosti, za vojne invalide i civilne invalide rata sa telesnim oštećenjem od 60% i više i lica mlađa od 18 godina, vrednost godišnje dozvole za rekreativni ribolov iznosi 600 dinara.

Član 3.

Vrednost godišnje dozvole za rekreativni ribolov na ribarskom području u zaštićenom području, za sva lica, iznosi 4.000 dinara, osim:

1) za zaštićena područja: Park prirode „Sićevačka klisura”, Specijalni rezervat prirode „Jelašnička klisura”, Specijalni rezervat prirode „Jerma”, Specijalni rezervat prirode „Ritovi donjeg Potisja”, Zaštićeno stanište ,,Bara Trskovača”, Park prirode „Palić”, Specijalni rezervat prirode „Ludaško jezero”, Park prirode „Ponjavica” i Predeo izuzetnih odlika „Karaš – Nera”, u kojima iznosi 2.000 dinara;

2) za zaštićena područja: Nacionalni park „Đerdap” i Specijalni rezervat prirode „Uvac”, u kojima iznosi 5.000 dinara;

3) za zaštićeno područje Predeo izuzetnih odlika „Klisura reke Gradac”, u kome iznosi 10.000 dinara.

Član 4.

Vrednost dnevne dozvole na svim ribarskim područjima iznosi 1.000 dinara.
Vrednost višednevne dozvole na svim ribarskim područjima iznosi 2.000 dinara.

Član 5.

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije”, a primenjuje se od 1. januara 2018. godine.

Broj: 110-00-17/17-03
U Beogradu, 28. septembra 2017. godine
M I N I S T A R
Goran Trivan

 

 

Priredio Ivan Korhner, urednik Mušičara
Fotografije: Arhiva Mušičara

36 comments on “Cene dozvola za rekreativni ribolov u Srbiji za 2018.
 1. Paja kaže:

  Kako se lovi riba recimo prvog ili drugog januara kada više ne važi stara godišnja dozvola?

 2. Slobodan kaže:

  Poostrite kontrolu ljudi koji pecaju sa licnih splavova i usidrenih plovila na kojima borave u zimovnicima, posebno bezanijski rukavac, ulaz u brodogradiliste. Primetio sam da tamo ima i mreza, kao i lica koja grabuljaju.

 3. Ivica Gruden kaže:

  Koliko dana vazi ova visednevna dozvola od 2.000?

 4. Miroslav kaže:

  Da li znate gde se kupuje dozvola na podrucju opstine Zvezdara i Palilula?

 5. Baki kaže:

  Zašto bi neko kupovao višednevu dozvolu za 2000 koja važi dva dana, ako je jednodnevna 1000? Za 2000 treba da se dobije trodnevna.

  • Ivan Korhner Ivan Korhner kaže:

   Zavisi kako je koji upravitelj doneo odluku negde je dvodnevna (Gradac, …), negde trodnevna,… pa i do sedmodnevne sam čuo da daju!

   • Srdjan kaže:

    Na drini je 7 dana

   • Nikola kaže:

    Dete sam, imam 14 godina volim da pecam, i pecam samo na jezeru od mog oca ne smem nigde, jer ima puno cuvara, kada uzmem ovu od 600 din jel ona vazi od 01. januara do 31 decembra ili od dana kada smo uzeli pa obnavljamo kada istkne godinu dana od dana kada smo uzeli, ako moze odgovor hvala.

   • Mic kaže:

    E cao Ivane mogu dobiti tvoj broj telefona otac mi je bolovao od raka i umro je samo sto je preuzeo dozvolu koliko to treba da se plati ta dozvola

 6. ivan kaže:

  Kao klinac (ranih devedesetih) redovno sam išao na pecanje i ćale mi je kupovao dozvolu 🙂 Posle su interesovanja i okolnosti dovele da zaboravim na štapove, ali odnedavno me ribolov ponovo jako zanima i postoji jaka želja da oživim stari hobi. Budući da sam toliko dugo van toga, zanima me da li dozvola od 6000 din pokriva ribolov na npr. Savi i Velikoj Moravi mada su one koliko vidim na internetu sada podeljene u zone, ako sam se dobro izrazio? Da li negde postoji info o tome? Nemam tolike ambicije da se šetam po rekama, ali svakako ne bih voleo neprijatne situacije usled neinformisanosti. Hvala unapred 🙂

 7. Dragan Vulinović kaže:

  Invalid sam prve kategorije 100%. Imam 67 godina i penzioner sam. Gde mogu kupiti dozvolu za ovu godinu? Ranije sam kupovao u prodavnici meredov na N.Bgd.
  Pozdrav …

 8. Marko kaže:

  Ja ne znam na koji nacin vi zelite da se ribolov razvija kada ja kao musicar amater iz Nisa imam samo jednu reku za te namene Nisavu na kojoj moze da se peca od jula do septembra izdvojim 6000, a pritom sam nezaposlen i nemam novaca da obidjem i ostale musicarske reke. Realna cena je 3000. A da ne govorimo o tome da nista drzava ne ulaze u nase reke vec samo uzima od naroda. Ovde je plata 22000 din – alo ljudi.

 9. Marko kaže:

  Zasto ne postoji mogucnost kupovine polugodisnje clanarine ili tromesecne ili mesecne? Nemate nikakve ideje o razvoju ribolovnog turizma niti vas bilo sta interesuje sem da od ribolovaca naplatite novac a ne radite nista. Nadam se da ce se ribolovci sloziti i ujediniti oko ovog pitanja, jer ovo stvarno nema smisla.

 10. Branislav kaže:

  Zna li neko koje društvo upravlja vodama Drine u donjem toku?

 11. Zvezdan kaže:

  Pitanje: Da li sa oštećenjem oka od 70% se smatra da imam povlastice u nabavci dozvole sa umanjenom vrednosti? Do sada nisam koristio to pravo, ali sam čuo da se može dobiti jeftinije dozvola. Hvala!!!

 12. BOKY kaže:

  Dva pitanja, zamolio bih za odgovor:
  1. Zbog čega Ribolovačka organizacija u Boru, za invalidna lica, sa amputiranom podkolenicom, u Boru izdaje dozvolu za 2018. god. za 1.100din, a ne drži se pravilnika koju je izdao nadležni Ministar u republičkoj Vladi R. Srbije?
  2. Zašto JP NP Đerdap iz Majdanpeka, ne daje pogodnosti za lica sa amputiranim ekstremistima za sportski ribolov za 2018.godinu, kad u jednom gradu ima 50 takvih osoba, od kojih se najviše 5 bavi ribolovom.

  Zar na nama ima JP koristi???

 13. Jovica kaže:

  Da li neko moze da mi kaze, posto nisam bio u zemlji, da li je cena dozvole , ako bih je uzeo danas na primer, isto 6.000 dinara ili moze da se uzme polugodisnja. Zaista ne znam kako to ide. Hvala unapred.

 14. Dejan P. kaže:

  Pozdrav, imam jedno pitanje. Ako odem na primer na Bečmensko jezero i platim 800 din ulaz, da li pored toga moram imati i plaćenu dnevnu dozvolu od 1000 din?

 15. Dusan Rancic kaže:

  Zasto ne dozvola na 6 meseci??

 16. Soobodan kaže:

  Imam jedno pitanje ljudi. Ako sada kupim dozvolu, ona od januara vise ne vazi ili vazi narednih godinu dana? Hvala

 17. Cedomir kaže:

  Kakva je logika, ako kupim dozvolu u decembru i platim je 6000 din i ona vazi samo do 31.dec. te godine. Ne umanjujete iznos, srazmerno vremenu vazenja. Nije li logicnije da ona vazi godinu dana od momenta kupovine, a ne kalendarske godine. Ovo pogotovo sto ne izdajete kvartalne, ili polugodisnje dozvole. Ja sam penzioner i amater pecaros i pecam najvise dva tri meseca u godini, kad je lepo vreme.

 18. Cedomir kaže:

  Nigdje ne mogu da nadjem podatak, koliko traje visednevna dozvola?

  • Ivan Korhner Ivan Korhner kaže:

   Kako koji korisnik, dva, tri ili sedam dana!

   • Slobodan kaže:

    Bio sam u Australiji i dozvola važi godinu dana od datuma izdavanja. Košta oko 25 dolara što je za njih simbolična cena, pa čak i za mene. Pored okeana možeš da pecaš na svim rekama i jezerima …, a riba u izobilju …. Kod nas je dozvola preskupa, a riba ni za lek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*