Cene dozvola za rekreativni ribolov u Srbiji 2019. godina

Od 1. januara 2019. skuplje godišnje dozvole za pecanje

Cena jedinstvene godišnje dozvole za ribolov za 2019. godinu je povećana za 1.000 dinara u odnosu na ovu godinu i od 1. januara 2019. iznosi 7.000 dinara, a dnevna dozvola je ostala 1.000 dinara. Cena dozvole za pecanje 2019. je nešto niža za starije od 65 godina i osobe sa telesnim oštećenjem od 60-80%, pa će oni plaćati duplo nižu cenu, tj. 3.500 dinara.

Dozvola za rekreativni ribolov za 2019. foto Srđan Savulov

Najnižu cenu plaćaće osobe sa telesnim oštećenjem većim od 80% kao i ribolovci sa potpunim gubitkom radne sposobnosti, potom vojni invalidi i civilni invalidi rata – dozvola za njih je svega 600 dinara.

Cena godišnje dozvole za rekreativni ribolov u zaštićenom području iznosi 4.000 dinara, ali i tu ima izuzetaka. Recimo za zaštićena područja: “Sićevačka klisura”, “Jelašnička klisura”, “Jerma”, “Ritovi donjeg Potisja”, “Bara Trskovača”, “Palić”, “Ludaško jezero”, “Ponjavica” i “Karaš – Nera” godišnja dozvola za pecanje iznosi 2.000 dinara.

Sportski, tj. rekreativni ribolov u parkovima prirode “Zlatibor” i “Radan” koštaće 3.000 dinara, na “Đerdapu”, “Staroj Tisi”, “Obedskoj bari”, “Gornje Podunavlje”, “Uvac” iznosi 5.000 dinara. Pecanje u “Staroj planini” iznosi 6.000 dinara, dok je najskuplji ribolov u “Klisuri reke Gradac”, tamo godišnja dozvola košta 10.000 dinara

Priredio za portal Mušičar Ivan Korhner

14 comments on “Cene dozvola za rekreativni ribolov u Srbiji 2019. godina
 1. Filip kaže:

  Da li sa tom dozvolom moze da se peca na svim rekama u Srbiji, na Drini, Dunavu, Savi, …?

 2. Muradif kaže:

  I mene zanama jel’ se more s tom dozvolom pecat na svim rijekama po Srbiji? Znam da ne more u zasticenim podrucjima i revirima.

 3. Dragana kaže:

  Koliko je godisnja dozvola za zene?

 4. Vidoje kaže:

  Planiram kao i uvek da pecam na Dunavu u Novom Sadu, a jel’ mogu sa tom dozvolom da skoknem i na Tisu, Savu, …?

 5. Stefan kaže:

  Kolika je cena za decu do 14 god?

 6. Nikola kaže:

  KOLIKA JE CENA DOZVOLE ZA DECU DO 14 GOD?

 7. Biljana kaže:

  Molim vas za informaciju da li jedan stranac, koji živi u Srbiji, plaća toliko I da li dozvola važi za celu Srbiju. I još samo, da li je cena ista i za žene. Hvala.

 8. Marko kaže:

  A šta se dešava ako dozvolu hocu da kupim u avgustu … Je l’ ista cena kao da sam je uzeo u januaru?

 9. Milan kaže:

  A da li postoji popust za studente? I ako postoji koliko bi kostala onda dozvola?

 10. Stanko kaže:

  Ivan Korhner, ti samo odgovaras na pitanja koja ti odgovaraju. Zar te nije sramota da uopšte odgovaras na pitanja? Pitaju te ljudi gde sve može da se peca, a ti se praviš(cutis). Juče sam bio u Ribolovackom savezu vojvodine u ul. Djoke Mijatovića 16 u NS I nemaju pojma kao ni ti sto nemaš odgovor za sve nas pecarose koji bi da daju 7000 din i da ispoštuju zakon da mogu na miru da pecaju. Nego platite i pecajte dok ne dođe kontrola i kaže moraš kaznu da platiš, jer ne može da pecas tu,ni tu, ni tu, ni tu. Raspitaj se i objavi gde moze a gde ne može da se peca sa dozvolom, samo ne znam gde ces naci odgovor, pošto ni oni što određuju ne znaju ništa. Hvala unapred na info.

 11. marjan kaže:

  PRESKUPI STE, A NISTA ZA UZVRAT NE DAJETE. OBALE NE UREDJENE, RIBOKRADICA KOLIKO HOCES! A ZASTO SE PRAVI RAZLIKA IZMEDJU INVALIDA RADA I RATA I JEDNI DRUGI NADRLJALI NA SVOJIM POSLOVIMA?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*