Cene dozvola za rekreativni ribolov u Srbiji 2019. godina

Od 1. januara 2019. skuplje godišnje dozvole za pecanje

Cena jedinstvene godišnje dozvole za ribolov za 2019. godinu je povećana za 1.000 dinara u odnosu na ovu godinu i od 1. januara 2019. iznosi 7.000 dinara, a dnevna dozvola je ostala 1.000 dinara. Cena dozvole za pecanje 2019. je nešto niža za starije od 65 godina i osobe sa telesnim oštećenjem od 60-80%, pa će oni plaćati duplo nižu cenu, tj. 3.500 dinara.

Dozvola za rekreativni ribolov za 2019. foto Srđan Savulov

Najnižu cenu plaćaće osobe sa telesnim oštećenjem većim od 80% kao i ribolovci sa potpunim gubitkom radne sposobnosti, potom vojni invalidi i civilni invalidi rata – dozvola za njih je svega 600 dinara.

Cena godišnje dozvole za rekreativni ribolov u zaštićenom području iznosi 4.000 dinara, ali i tu ima izuzetaka. Recimo za zaštićena područja: “Sićevačka klisura”, “Jelašnička klisura”, “Jerma”, “Ritovi donjeg Potisja”, “Bara Trskovača”, “Palić”, “Ludaško jezero”, “Ponjavica” i “Karaš – Nera” godišnja dozvola za pecanje iznosi 2.000 dinara.

Sportski, tj. rekreativni ribolov u parkovima prirode “Zlatibor” i “Radan” koštaće 3.000 dinara, na “Đerdapu”, “Staroj Tisi”, “Obedskoj bari”, “Gornje Podunavlje”, “Uvac” iznosi 5.000 dinara. Pecanje u “Staroj planini” iznosi 6.000 dinara, dok je najskuplji ribolov u “Klisuri reke Gradac”, tamo godišnja dozvola košta 10.000 dinara

Priredio za portal Mušičar Ivan Korhner

13 comments on “Cene dozvola za rekreativni ribolov u Srbiji 2019. godina
 1. Filip kaže:

  Da li sa tom dozvolom moze da se peca na svim rekama u Srbiji, na Drini, Dunavu, Savi, …?

 2. Muradif kaže:

  I mene zanama jel’ se more s tom dozvolom pecat na svim rijekama po Srbiji? Znam da ne more u zasticenim podrucjima i revirima.

 3. Dragana kaže:

  Koliko je godisnja dozvola za zene?

 4. Vidoje kaže:

  Planiram kao i uvek da pecam na Dunavu u Novom Sadu, a jel’ mogu sa tom dozvolom da skoknem i na Tisu, Savu, …?

 5. Stefan kaže:

  Kolika je cena za decu do 14 god?

 6. Nikola kaže:

  KOLIKA JE CENA DOZVOLE ZA DECU DO 14 GOD?

 7. Biljana kaže:

  Molim vas za informaciju da li jedan stranac, koji živi u Srbiji, plaća toliko I da li dozvola važi za celu Srbiju. I još samo, da li je cena ista i za žene. Hvala.

 8. Marko kaže:

  A šta se dešava ako dozvolu hocu da kupim u avgustu … Je l’ ista cena kao da sam je uzeo u januaru?

 9. Milan kaže:

  A da li postoji popust za studente? I ako postoji koliko bi kostala onda dozvola?

 10. Stanko kaže:

  Ivan Korhner, ti samo odgovaras na pitanja koja ti odgovaraju. Zar te nije sramota da uopšte odgovaras na pitanja? Pitaju te ljudi gde sve može da se peca, a ti se praviš(cutis). Juče sam bio u Ribolovackom savezu vojvodine u ul. Djoke Mijatovića 16 u NS I nemaju pojma kao ni ti sto nemaš odgovor za sve nas pecarose koji bi da daju 7000 din i da ispoštuju zakon da mogu na miru da pecaju. Nego platite i pecajte dok ne dođe kontrola i kaže moraš kaznu da platiš, jer ne može da pecas tu,ni tu, ni tu, ni tu. Raspitaj se i objavi gde moze a gde ne može da se peca sa dozvolom, samo ne znam gde ces naci odgovor, pošto ni oni što određuju ne znaju ništa. Hvala unapred na info.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*