Bez vize u 56 zemalja sveta

Bez vize u 56 zemalja sveta

pasosBez vize u 56 zemalja sveta

Odlukom Japana da se ukinu vize za Srbiju, građani sada mogu da putuju u 56 zemalja bez vize, odnosno 63 jer se za neke zemlje ovaj dokument može pribaviti na samom graničnom prelazu. Spisak zemalja u koje možemo samo sa pasošem proširio se od uvođenja bezviznog režima za našu zemlju, od kada možemo da idemo u sve evropske zemlje bez vize, sem u Veliku Britaniju,

ali nije isključeno ni da će Engleska jednog dana slediti primer Japana. |

Putovanje bez vize znači da građani moraju da imaju biometrijski pasoš, te ovo važi i za one koji putuju u Japan. – Od 1. maja državljani Republike Srbije koji putuju u Japan radi turizma, poslovnog putovanja, posete rođacima ili poznanicima, ili učešća na sportskim takmičenjima bez posebnog honorara, mogu boraviti u Japanu do 90 dana bez vize – stoji u saopštenju Ambasade Japana.
Građani koji imaju plavi pasoš, bez obzira na to da li se radi o kratkom boravku u Japanu do 90 dana i bez plaćenog honorara, i dalje treba da izvade odgovarajuću vizu.

Zemlja za koju ne treba viza: Albanija, Andora, Argentina, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Belorusija, BiH, Bugarska, Crna Gora, Češka Republika, Čile, Danska, Ekvador, Estonija, Fidži, Finska, Francuska, Grčka, Holandija, Hrvatska, Island, Italija, Izrael, Japan, Kipar, R. Koreja, Kostarika, Kuba, Letonija, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Mađarska, Makedonija, Malta, Monako, Nemačka, Norveška, Peru, Poljska, Portugalija, Rumunija, Ruska Federacija, San Marino, Sejšelska Ostrva, Singapur, Slovačka, Slovenija, Svazilend, Španija, Švajcarska, Švedska, Tunis, Turska i Vatikan.

Vize na graničnom prelazu: Dominikanska Republika, Džibuti (za boravak do 10 dana), Egipat, Gruzija, Jordan, Kambodža i Zambija.

Autor: S. Vasić

http://www.24sata.rs/vesti

Više o ovoj temi na: http://sh.wikipedia.org/wiki/Paso%C5%A1_Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*