Baitfish strimer za bucova

Baitfish strimer za bucova

bucovski strimer web1

Baitfish strimer za bucova

Baitfish je u principu ribica – keder (mala riba) kojom se hrane grabljive vrste riba, a među njima i Bucov (Bolen). To je najprostije objašnjenje zašto su ovakve grupe strimera i dobile opšti naziv „Baitfish“.
Ovakvi strimeri se mogu izrađivati od različitih vrsta materijala za strimere, od raznih fibera, polipropilena, pa do prirodnih materijala, … U postupku izrade ovog strimera sa fotografije sam koristio miks varijantu materijala Bucktail i Polarfox (polarna lisica), takođe i istu varijantu samo sa dodatkom Marabuj –a (Marabou perje).

bucovski strimer web

Udice na kojima se rade ovakvi strimeri su udice sa kratkim vratom različitih veličina. Lično najčešće koristim udice veličina #2 i #4 (šaranske Gamakatsu i Kamatsu modeli). Na strimer se može staviti i neko dodatno otežanje u vidu olovne žice namotane na telo zbog bržeg propadanja, mada lično to retko praktikujem na bucovskim strimerima.

bucovski strimer web2

Savetujem dodavanje malo epoxy smole kod glave strimera što mu daje na čvrstoći i trajnosti i ujedno služi da se prilepe 3D oči, što ima i vizuelno lepši izgled, verovatno i prirodniji.

Testirao sam i kombinaciju dva ovakva strimera u sistemu koji je povezan Droper čvorom (eng: Dropper loop) i imao odlične rezultate na rekama Dunav, Tamiš i Sava uz prilagođeno pravilno vođenje.

dropper web
Dropper sistem za lov bucova

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=Ny4ha12h0wY

Nebojša Pavlović – Šone

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*