Canon PowerShot D10

Canon PowerShot D10

4688220061_218a66f616Canon PowerShot D10

Canon PowerShot D10, je prvi vodootporni kompaktini digitalni foto aparat. Sa 12,1 – megapiksela predstavlja spoj izuzetne otpornosti i kvaliteta fotografije. PowerShot D10 je vodootporan do dubine od 10 m, podnijet će pad na tvrdu površinu s visine od 1,20 m, otporan je na prašinu i na temperature od svega -10 oC.

Senzor fotoaparata od 12,1 megapiksela, korisnicima daje slobodu prilikom smanjivanja ili uvećavanja „slike“, bez gubitka vrhunske kvaliteta fotografije. Objektiv sa zumom od 3x nudi niz raznovrsnih mogućnosti kadriranja, a stabilizator slike da potresanje fotoaparata neće izazvati neželjeno zamućenje..koje je u uslovima u kojima se često nalazi ribolovac (mušičar), voda, odnosno skoro uvijek vlažne ruke je gotovo neminovno.

d10 odozgo web

Canon PowerShot D10 detaljno analizira prizor koji se snima – analizira svjetlost, kontrast, udaljenost. Fotoaparat zatim odabere najbolji od osamnaest dostupnih načina snimanja da bi se zagarantovale savršene postavke za svaki prizor.

Čak se i najaktivnije situacije moguće fotografisati bez zamućenja zahvaljujući tehnologiji prepoznavanja pokreta, koja prepoznaje kretanje fotoaparata i objekta snimanja. Izvrsne fotografije osoba garantuje tehnologija prepoznavanja lica, koja sada sadrži i novinu „prepoznavanja treptaja“, čime se izbjegava razočaranje koje slijedi kada utvrdite da ste neku osobu snimili u pogrešnom djeliću sekunde. PowerShot D10 ima i poseban 2,5 – inčni displej i nudi dvostruko više svjetlosti od običnog LCD, bogat izbor načina snimanja i načini za posebne prizore – uključujući namjenske načine za snimanje podvodnih prizora, snijega i plaže – daje vam trenutan pristup funkcijama jednostavnim pritiskom prsta. Posjeduje niz zaštitnih dodataka koji fotoaparat drže na sigurnom u izazovnim okruženjima, npr. mekana torbica te trake za rame, vrat .

d10 web

“PowerShot D10 je fotoaparat koji ruši granice”, izjavio je Rainer Fuehres, šef odsjeka Canon Consumer Imaging za Evropu. “Poznate karakteristike linije PowerShot – izvrsan kvalitet slike i jednostavnost korištenja – donosi u okruženja koja su drugim fotoaparatima jednostavno nedostupna.”

d10 back web

Opšte tehničke karakteristike:

– Fotoaparat otporan na vodu (do dubine od 10 m), udarce (do pada s visine od 1,22 m), smrzavanje (do -10 °C) i prašinu
– 12,1 megapiksela
– optički zum od 3x s optičkim stabilizatorom slike
– Smart Auto (tehnologija prepoznavanja prizora)
– DIGIC 4 za izutetno brz odziv, vrhunski kvalitet slike i pametne funkcije
– 2,5-inčni LCD zaslon PureColor II izuzetne svjetlosti, s 2-mm zaštitnim ovojem
– Smanjenje zamućenja uz stabilizator slike i tehnologiju prepoznavanja pokreta
– Jednostavno snimanje osoba uz tehnologiju prepoznavanja lica, odabira i praćenja lica te prepoznavanja treptaja, samookidanje pri pojavi novog lica te automatsko smanjenje efekta crvenih očiju
Baterije Li-Ion

– Dimenzije: 104 x 67 x 49 mm

– Težina: 190 grama

– Cijena 300 – 330 eura

Autor Srđan Bošković
www.musicarenje.net

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*